Terug naar overzicht
 • Dienstverband

  Fulltime

 • Opleidingsniveau

  WO

 • Plaats

  Scherpenzeel

 • Gepubliceerd op

Door de aanhoudende groei van onze controlepraktijk, hebben we ruimte voor een ongewoon ondernemende nieuwe collega, die leiding geeft aan een eigen team. Heb jij deze ambities en leid je met enthousiasme, vindingrijkheid en expertise controleopdrachten? Weet jij als geen ander waar kansen liggen voor de klant en word je blij van het uitbrengen van maatwerk advies? En kun je jouw enthousiasme en kennis overbrengen op je team? Dan zoeken wij jou!

Dit ga je doen

Als Controleleider leid je controle- en beoordelings- en overige assurance opdrachten. Dit doe je als hoofd van een team. Samen met jouw team, zorg je voor een goede planning en uitvoering. Je signaleert tevens adviespunten en weet deze met overtuigingskracht over te brengen op de klant en je team. Je bent ondernemend en denkt in oplossingen.

Naast controles voer je tevens samenstelopdrachten bij andere dan de controleklanten uit, advies- en bijzondere opdrachten.

Je kunt erop vertrouwen dat je iedere dag wordt uitgedaagd. Maar ook dat je kunt bouwen op een professioneel team. Met het team van bijna 200 (assistent) accountants, belastingadviseurs, juristen en fiscalisten, werken we complexe opdrachten uit. We gaan altijd voor maatwerk advies en staan bekend om ons ‘ongewoon ondernemen’. Dit maakt jouw uitdaging groot en divers in deze functie!

Onze klanten zijn bijna geheel profit en zijn zowel regionaal als nationaal binnen verschillende en zeer brede marktsegmenten.

Binnen de functie Controleleider ben je verantwoordelijk voor onder meer de volgende taken: 

 • Je begeleidt en controleert zelfstandig financiële verantwoordingen
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van wettelijke en vrijwillige controles en het uitvoeren van bijzondere opdrachten, zowel op kantoor als bij de klant 
 • Je stelt rapportages op naar aanleiding van een controleopdracht en signaleert adviespunten. Je staat direct in contact met de klant en voorziet hen van ongewoon ondernemend advies
 • Je voert samenstelopdrachten, advies en bijzondere opdrachten uit
 • Commerciële klantcontacten
 • Je stuurt een team aan van Assistent-Accountants

Dit breng je mee

Beschik jij over het volgende profiel? 

 • Je hebt de RA-opleiding (bijna) afgerond
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen de accountancy 
 • Je kunt goed analyseren, organiseren en plannen
 • Je hebt aantoonbaar, leidinggevende ervaring en talent
 • Je hebt gevoel voor ongewoon ondernemerschap 
 • Je bent klant- en resultaatgericht, creatief, commercieel en overtuigend
 • Je vindt het leuk om je te ontwikkelen in advisering, fiscale kennis en binnen je rol

Dit krijg je van ons

Van Braak Accountants is een groeiende organisatie, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die meegroeien met jouw ontwikkeling. 

Wanneer we beide overtuigd zijn van de klik, dan gaan we wat ons betreft snel vast dienstverband aan. Commitment; daar houden we van! 

Omdat de wereld waarin wij werken constant in verandering is, is het belangrijk dat wij ons blijven ontwikkelen. Zowel op vakinhoudelijk als op persoonlijk gebied. Wij geloven dat de individuele expertise en vaardigheden het beste tot hun recht komen wanneer teams écht samenwerken. Samen kom je verder en bereik je de beste resultaten. 

Over Van Braak Accountants

Van Braak Accountants is een zelfstandig en groeiend advieskantoor waar een enthousiast team van accountants, belastingadviseurs en medewerkers hecht samenwerkt ten behoeve van onze cliënten. Wij doen dit vanuit onze vestigingen in DrachtenMarumHoltenScherpenzeelTielTexelVeenendaalVughtZuidbroekSchalkhaar en Emmen.

Onze organisatie telt bijna 200 enthousiaste, hoogopgeleide en gemotiveerde medewerkers met een op resultaat gerichte instelling, stijl en teamspirit. Naast een goede basisopleiding (veelal HBO of academisch) besteden wij veel aandacht aan permanente educatie en vaktechnische ontwikkeling. Wij hebben onze eigen Van Braak Accountants Academy en zijn door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en de beroepsvereniging Register Belastingadviseurs (RB) gecertificeerd voor het geven van permanente educatie (PE) plichtige opleidingen.

De Van Braak Accountants Academy biedt onze medewerkers steeds weer nieuwe mogelijkheden en uitdagingen om zich te blijven ontwikkelen. De veranderende wet- en regelgeving volgen wij uiteraard op de voet, zodat wij onze cliënten adequaat kunnen adviseren. De Van Braak Accountants-Academy is onmisbaar bij de persoonlijke ontwikkeling en carrière van onze medewerkers; vrijwel alle cursussen en trainingen zijn PE-gecertificeerd voor de diverse beroepsorganisaties.

VBWA Accountants & Adviseurs is de netwerkorganisatie van Van Braak Accountants die zich richt op de werkzaamheden waarvoor een WTA vergunning vereist is te weten: de wettelijke controles, vrijwillige controles, subsidiecontroles, overige assurance opdrachten en beoordelingswerkzaamheden. VBWA beschikt over een AFM vergunning voor het uitoefenen van wettelijke controles. Onze aanpak is als goed getoetst door de NBA/AFM. Het klantenpakket is divers en bestaat uit zowel regionale als nationale bedrijven van diverse omvang binnen meerdere marktsegmenten.

Solliciteer direct

Groei je met ons mee? Solliciteer direct voor de functie Controleleider!

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures