Terug naar overzicht
 • Dienstverband

  Fulltime

 • Opleidingsniveau

  WO

 • Plaats

  Veenendaal

 • Gepubliceerd op

Ben jij ongewoon ondernemend en wil jij de adviseur zijn van jouw MKB klanten? Solliciteer dan als fiscalist bij Van Braak Accountants!

Dit ga je doen

Als fiscalist werk je in een team van collega-fiscalisten. Vanuit dit team ben je, in samenwerking met je collega’s, werkzaam voor de klanten van de diverse vestigingen van Van Braak Accountants. Tevens zie je kansen om met jouw fiscale kennis ondernemers nieuwsgierig te maken. Je bent de fiscale vakspecialist voor de MKB-ondernemer. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen voor fiscale vraagstukken binnen de wettelijke kaders, het delen van fiscale adviezen met klanten en collega’s en het opstellen van bezwaar- of beroepschriften. Vanzelfsprekend ben je ook verantwoordelijk voor het delen van vaktechnische kennis binnen de organisatie zodat iedereen altijd up to date is van de huidige wet- en regelgeving. Het is een functie met veel verantwoordelijkheid en uitdagingen waarbij je de mogelijkheid krijgt om jezelf, samen met de organisatie, verder te ontwikkelen binnen je vakgebied.

Jij krijgt inzage in vertrouwelijke stukken van de klant, daarom vinden wij het belangrijk dat onze klanten weten dat jij voor hen werkt. Je gaat daarom al snel mee naar klanten om kennis te maken zodat de klant weet wie de mens achter het fiscaal advies is. We dagen je uit want we gaan niet voor het standaard advies. Binnen het wettelijk speelveld halen we het onderste uit de kan zodat de klant het beste maatwerkadvies krijgt. Ongewone dingen doen we gewoon en gewone dingen doen we ongewoon goed.

Concreet hebben we het over de volgende werkzaamheden:

 • Adviseren van klanten op alle voorkomende complexe en specialistische fiscale vraagstukken.
 • Interne vraagbaak voor complexe / specialistische vaktechnische vragen.
 • Verzorgen van fiscale trainingen binnen de pijler accountancy.
 • Zelfstandig procederen in fiscale zaken.
 • Onderkennen van problemen bij klanten en formuleren van oplossingsrichting.

Dit breng je mee

Herken je jezelf in onderstaand profiel? Dan ben jij de perfecte kandidaat!

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding, Fiscaal Recht en Economie, aangevuld met afgeronde RB-opleiding. 
 • Je beschikt over minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt cijfermatig inzicht.
 • Je kunt goed analyseren, organiseren en plannen.
 • Je bent communicatief vaardig, zowel in woord als geschrift.
 • Je bent detaillistisch, werkt accuraat en kwaliteit staat voorop.
 • Je bent klant- en resultaatgericht, zelfstandig en leergierig .

Dit krijg je van ons

Van Braak Accountants is een groeiende organisatie, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die meegroeien met jouw ontwikkeling. 

Wanneer we beide overtuigd zijn van de klik, dan gaan we wat ons betreft snel vast dienstverband aan. Commitment; daar houden we van! 

Omdat de wereld waarin wij werken constant in verandering is, is het belangrijk dat wij ons blijven ontwikkelen. Zowel op vakinhoudelijk als op persoonlijk gebied. Wij geloven dat de individuele expertise en vaardigheden het beste tot hun recht komen wanneer teams écht samenwerken. Samen kom je verder en bereik je de beste resultaten. 

Over ons

Als fiscalist ben je werkzaam in ons enthousiaste team van Van Braak Fiscalisten. Gezamenlijk zetten wij ons enerzijds in voor klanten van Van Braak Accountants en daarnaast bouwen we aan een klantenkring van MKB-ondernemers die nieuwsgierig zijn geworden naar onze fiscale kennis. Van Braak Accountants is een middelgrote Accountantsorganisatie met circa 200 medewerkers en elf vestigingen door heel Nederland. De afgelopen jaren zijn we hard gegroeid en die groei zet door. Wij kiezen ervoor om vanuit een centraal team te werken. Op deze wijze kunnen wij elkaar binnen het team scherp houden. Het betekent wel dat wij de diverse vestigingen van Van Braak Accountants regelmatig zullen bezoeken. Binnen het team hebben wij een informele werksfeer.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Solliciteer dan snel en wie weet ben jij onze nieuwe collega. 

Solliciteer direct

Groei je met ons mee? Solliciteer direct voor de functie Fiscalist!

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures