Terug naar overzicht
 • Dienstverband

  Fulltime

 • Opleidingsniveau

  HBO

 • Plaats

  Scherpenzeel

 • Gepubliceerd op

Wil jij dè adviseur zijn van jouw eigen klantenportefeuille? Vind je het leuk om naar inventieve en ongewone oplossingen te zoeken en zo tot een maatwerk advies te komen? Heb jij meer dan gewone fiscale interesse en wil je hierin groeien? Bekijk dan snel de functie Relatiebeheerder. 

Dit ga je doen

Als Relatiebeheerder zorg je ervoor dat jouw klanten het beste advies en de juiste begeleiding en coaching krijgen op zowel bedrijfskundig als bedrijfseconomisch vlak. Vanaf de eerste dag krijg je de verantwoordelijkheid voor je eigen klantenportefeuille. De jaarrekening vormt de basis; hierin zie je kansen en inventieve oplossingen. We dagen je uit want we gaan niet voor het standaard advies. Binnen het wettelijk speelveld zoeken we de grenzen op zodat de klant het beste maatwerk advies krijgt. Want: “Ongewone dingen doen we gewoon en gewone dingen doen we ongewoon goed.”

Enerzijds ben je verantwoordelijk voor het controleren van administraties, het samenstellen van jaarrekeningen en fiscale aangiftes (samen met de Assistent-Accountants), anderzijds signaleer je adviesmogelijkheden en adviseer je klanten over een breed scala aan complexe bedrijfseconomische en fiscale vraagstukken. Pro-actief adviseren is een belangrijke kerntaak waarvoor ondernemerschap nodig is. Een dag zonder advies komt in jouw agenda niet voor.

Voor de invulling van deze vacature komen we heel graag in gesprek met zowel senior assistent-accountants die toe zijn aan de volgende stap, als startende accountants met een afgeronde HBO-opleiding accountancy (afgeronde praktijkopleiding AA is een pre).

Binnen Van Braak Accountants kun je voor jouw klantenportefeuille echt het verschil maken. Wij zijn geen adviseurs aan de zijlijn, maar ondernemers die ervaring en visie meebrengen. Maak actief onderdeel uit van onze succesformule en help ons mee het verschil te maken voor ondernemers!

Als Relatiebeheerder houd je je bezig met onder meer: 

 • Relatiebeheer van je eigen klantenportefeuille 
 • Zelfstandig voeren en begeleiden van (complexe) financiële administraties
 • Samenstellen van jaarstukken en andere financiële verslagen
 • Bespreken van de jaarrekeningen en pro-actief adviseren van klanten op alle voorkomende vraagstukken
 • Voorbereiden en uitwerken van maatwerk adviezen
 • Begeleiden van een team met Assistent-Accountants en Senior Assistent-Accountants 

Dit breng je mee

Herken jij jezelf in het volgende profiel? 

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding HBO Accountancy (AC), Bedrijfseconomie (BE) of SPD, een (bijna) afgeronde praktijkopleiding AA is een pre
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring bij een accountantsorganisatie
 • Je beschikt over een meer dan gewone fiscale interesse, ervaring met fiscale aangiften VpB en IB is een pre
 • Je bent nauwkeurig, analytisch, communicatief, klantgericht en ondernemend
 • Je bent gedreven, leergiering en bereid tot het volgen van opleidingen

Dit krijg je van ons

Van Braak Accountants is een groeiende organisatie, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die meegroeien met jouw ontwikkeling. 

Wanneer we beide overtuigd zijn van de klik, dan gaan we wat ons betreft snel vast dienstverband aan. Commitment; daar houden we van! 

Omdat de wereld waarin wij werken constant in verandering is, is het belangrijk dat wij ons blijven ontwikkelen. Zowel op vakinhoudelijk als op persoonlijk gebied. Wij geloven dat de individuele expertise en vaardigheden het beste tot hun recht komen wanneer teams écht samenwerken. Samen kom je verder en bereik je de beste resultaten. 

Over Van Braak Accountants

Van Braak Accountants is een middelgrote accountantsorganisatie met ruim 200 enthousiaste, hoogopgeleide en gemotiveerde medewerkers met een op resultaat gerichte instelling, stijl en teamspirit. Bovenop de goede basisopleiding (veelal HBO of academisch) besteden wij veel aandacht aan permanente educatie en vaktechnische ontwikkeling. Hiervoor hebben we onze eigen Van Braak Accountants Academy opgericht. We zijn door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en de beroepsvereniging Belastingadviseurs (RB) gecertificeerd voor het geven van permanente educatie (PE) plichtige opleidingen.

Dankzij onze Van Braak Accountants Academy blijf je je ontwikkelen. Dat is met de continu veranderende wet- en regelgeving ook nodig. Professionele - maar ook persoonlijke! - ontwikkeling is bij ons ontzettend belangrijk. Zo kun je je klanten optimaal bijstaan.

De afgelopen jaren zijn we hard gegroeid. Deze groei is volledig autonoom; door een grote en groeiende portefeuille van tevreden klanten, breiden we door behaalde successen steeds verder uit. Successen die we behalen dankzij ons ongewone ondernemerschap: we zien constant kansen voor ondernemers om te besparen.

Door deze groei, breiden we uit en zoeken we voor ons kantoor in Drachten een nieuwe collega. Schuif aan in onze ruime kantoren en proef de informele werksfeer. Onze kantoren bevinden zich op een mooie locaties met voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Veel MKB bedrijven uit de regio en omgeving mogen we tot onze klanten rekenen.

Solliciteer direct

Groei je met ons mee? Solliciteer direct voor de functie Relatiebeheerder!

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures