Terug naar overzicht

Ligt jouw ambitie binnen de controlepraktijk? Heb je al ervaring opgedaan binnen de accountancy en ben je bezig met de RA-opleiding? En ben je woonachtig in het noorden van Nederland? Wij zoeken een gedreven en ambitieuze nieuwe collega, die denkt in oplossingen en oog heeft voor zowel geheel als detail. In het noorden hebben we verschillende locaties, waar vanuit je kunt werken. Krijg jij energie van samen met de ondernemer zoeken naar de beste oplossingen in vraagstukken? Zoek je nèt even wat meer uitdaging, mogelijkheden tot groei en breedte in jouw carrière binnen de controlepraktijk? Dan zoeken wij jou!

Dit ga je doen

Als Assistent-Accountant controle ben je, samen met je team, verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende wettelijke, vrijwillige controles en overige assurance opdrachten. Je stelt rapportages op, maakt dossiers in orde, houdt contact met je klant en geeft zo goed mogelijk advies met oog op de toekomst. Je zorgt dat jouw klanten de juiste begeleiding krijgen en je draagt bij aan groei van de organisatie.

Naast controles voert je tevens samenstelopdrachten bij andere dan de controleklanten uit.

Onze klanten zijn bijna geheel profit en zijn zowel regionaal als nationaal binnen verschillende en zeer brede marktsegmenten.

Jouw taken bestaan onder meer uit: 

 • Je controleert (zelfstandig en) als onderdeel van een team financiële verantwoordingen
 • Je voert wettelijke, vrijwillige controles en overige assurance opdrachten uit, zowel op kantoor als bij de klant 
 • Je stelt rapportages op naar aanleiding van een controleopdracht en signaleert mogelijke adviespunten
 • Je voert samenstelopdrachten onder verantwoordelijkheid van een accountant uit
 • Je onderhoudt het contact met je klanten, zowel telefonisch als persoonlijk

Jij krijgt inzage in vertrouwelijke stukken van de klant, daarom vinden wij het belangrijk dat onze klanten weten dat jij voor hen werkt. Je gaat daarom al snel naar klanten om kennis te maken zodat je weet wie de mens achter de onderneming en het uitgebrachte advies is. We dagen je uit want we gaan niet voor het standaard advies. Binnen het wettelijk speelveld halen we het onderste uit de kan zodat de klant het beste maatwerk advies krijgt. Uiteraard krijg je hierin goede begeleiding. Want: ‘Ongewone dingen doen we gewoon en gewone dingen doen we ongewoon goed.’

Dit breng je mee

Beschik jij over onderstaand profiel? Dan ben je de perfecte kandidaat! 

 • Je (start met) bent bezig met de RA-opleiding 
 • Je wilt graag ervaring op doen (beginnend assistent) of beschikt over minimaal 1 jaar relevante werkervaring binnen de accountancy (assistent)
 • Je kunt goed analyseren, organiseren en plannen
 • Je bent communicatief vaardig, zowel in woord als geschrift 
 • Je hebt gevoel voor ongewoon ondernemerschap
 • Je bent klant- en resultaatgericht, creatief, commercieel en overtuigend
 • Je vindt het leuk om je te ontwikkelen in advisering, fiscale kennis en binnen je rol

Dit krijg je van ons

Wij zijn een groeiende organisatie en bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die meegroeien met jouw ontwikkeling. En wanneer we beiden overtuigd zijn van de klik, dan gaan we wat ons betreft snel een dienstverband aan voor onbepaalde tijd. Commitment, daar houden we van.

Omdat de wereld waarin wij werken constant in verandering is, is het belangrijk dat wij ons blijven ontwikkelen. Zowel op vakinhoudelijk gebied als op persoonlijk gebied. Wij geloven dat de individuele expertise en vaardigheden het beste tot hun recht komen wanneer teams écht samenwerken. Samen kom je verder en bereik je betere resultaten.

Over Van Braak Accountants

Van Braak Accountants is een zelfstandig en groeiend advieskantoor waar een enthousiast team van accountants, belastingadviseurs en medewerkers hecht samenwerkt ten behoeve van onze cliënten. Wij doen dit vanuit onze vestigingen in DrachtenMarumHoltenScherpenzeelTielTexelVeenendaalVughtZuidbroekSchalkhaar en Emmen.

Onze organisatie telt ruim 200 enthousiaste, hoogopgeleide en gemotiveerde medewerkers met een op resultaat gerichte instelling, stijl en teamspirit. Naast een goede basisopleiding (veelal HBO of academisch) besteden wij veel aandacht aan permanente educatie en vaktechnische ontwikkeling. Wij hebben onze eigen Van Braak Accountants Academy en zijn door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en de beroepsvereniging Register Belastingadviseurs (RB) gecertificeerd voor het geven van permanente educatie (PE) plichtige opleidingen.

De Van Braak Accountants Academy biedt onze medewerkers steeds weer nieuwe mogelijkheden en uitdagingen om zich te blijven ontwikkelen. De veranderende wet- en regelgeving volgen wij uiteraard op de voet, zodat wij onze cliënten adequaat kunnen adviseren. De Van Braak Accountants-Academy is onmisbaar bij de persoonlijke ontwikkeling en carrière van onze medewerkers; vrijwel alle cursussen en trainingen zijn PE-gecertificeerd voor de diverse beroepsorganisaties.

VBWA Accountants & Adviseurs is de netwerkorganisatie van Van Braak Accountants die zich richt op de werkzaamheden waarvoor een WTA vergunning vereist is te weten: de wettelijke controles, vrijwillige controles, subsidiecontroles, overige assurance opdrachten en beoordelingswerkzaamheden. VBWA beschikt over een AFM vergunning voor het uitoefenen van wettelijke controles. Onze aanpak is als goed getoetst door de NBA/AFM. Het klantenpakket is divers en bestaat uit zowel regionale als nationale bedrijven van diverse omvang binnen meerdere marktsegmenten.

Solliciteer direct

Groei je met ons mee? Solliciteer direct voor de functie (beginnend) Assistent-Accountant Controle!

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures