Terug naar overzicht
 • Dienstverband

  Fulltime Parttime

 • Opleidingsniveau

  WO

 • Plaats

  Scherpenzeel

 • Gepubliceerd op

Ligt jouw ambitie binnen de controlepraktijk? Heb je al ervaring opgedaan binnen de accountancy en ben je bezig met de RA-opleiding? Wij zoeken een gedreven en ambitieuze nieuwe collega, die denkt in oplossingen en oog heeft voor zowel geheel als detail. Krijg jij energie van samen met de ondernemer zoeken naar de beste oplossingen in vraagstukken? Zoek je nèt even wat meer uitdaging, mogelijkheden tot groei en breedte in jouw carrière binnen de controlepraktijk? Dan zoeken wij jou!

Dit ga je doen

Als Assistent-Accountant controle ben je, samen met je team, verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende wettelijke, vrijwillige controles en overige assurance opdrachten. Je stelt rapportages op, maakt dossiers in orde, houdt contact met je klant en geeft zo goed mogelijk advies met oog op de toekomst. Je zorgt dat jouw klanten de juiste begeleiding krijgen en je draagt bij aan groei van de organisatie.

Naast controles voert je tevens samenstelopdrachten bij andere dan de controleklanten uit.

Onze klanten zijn bijna geheel profit en zijn zowel regionaal als nationaal binnen verschillende en zeer brede marktsegmenten.

Jouw uitdagende takenpakket bestaat onder meer uit: 

 • Je controleert zelfstandig en als onderdeel van een team financiële verantwoordingen.
 • Je voert wettelijke, vrijwillige controles en overige assurance opdrachten uit, zowel op kantoor als bij de klant.
 • Je stelt rapportages op naar aanleiding van een controleopdracht en signaleert mogelijke adviespunten. Je staat direct in contact met de klant en voorziet hen van ongewoon ondernemend advies.
 • Je voert samenstelopdrachten onder verantwoordelijkheid van een accountant uit.
 • Je onderhoudt het contact met je klanten, zowel telefonisch als persoonlijk.

Jij krijgt inzage in vertrouwelijke stukken van de klant, daarom vinden wij het belangrijk dat onze klanten weten dat jij voor hen werkt. Je gaat daarom al snel naar klanten om kennis te maken zodat je weet wie de mens achter de onderneming en het uitgebrachte advies is. We dagen je uit want we gaan niet voor het standaard advies. Binnen het wettelijk speelveld halen we het onderste uit de kan zodat de klant het beste maatwerk advies krijgt. Uiteraard krijg je hierin goede begeleiding. Want: "Ongewone dingen doen we gewoon en gewone dingen doen we ongewoon goed."

Dit breng je mee

Herken je jezelf in onderstaand profiel? Dan ben jij de perfecte kandidaat! 

 • Je bent bezig met de RA-opleiding. 
 • Je beschikt over minimaal 1 jaar relevante werkervaring binnen de accountancy. 
 • Je kunt goed analyseren, organiseren en plannen.
 • Je bent communicatief vaardig, zowel in woord als geschrift.
 • Je hebt gevoel voor ongewoon ondernemerschap.
 • Je bent klant- en resultaatgericht, creatief, commercieel en overtuigend.
 • Je vindt het leuk om je te ontwikkelen in advisering, fiscale kennis en binnen je rol.

Dit krijg je van ons

Van Braak Accountants is een groeiende organisatie, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die meegroeien met jouw ontwikkeling. 

Wanneer we beide overtuigd zijn van de klik, dan gaan we wat ons betreft snel vast dienstverband aan. Commitment; daar houden we van! 

Omdat de wereld waarin wij werken constant in verandering is, is het belangrijk dat wij ons blijven ontwikkelen. Zowel op vakinhoudelijk als op persoonlijk gebied. Wij geloven dat de individuele expertise en vaardigheden het beste tot hun recht komen wanneer teams écht samenwerken. Samen kom je verder en bereik je de beste resultaten. 

Over Van Braak Accountants

Van Braak Accountants is een middelgrote accountantsorganisatie met ruim 200 enthousiaste, hoogopgeleide en gemotiveerde medewerkers met een op resultaat gerichte instelling, stijl en teamspirit. Bovenop de goede basisopleiding (veelal HBO of academisch) besteden wij veel aandacht aan permanente educatie en vaktechnische ontwikkeling. Hiervoor hebben we onze eigen Van Braak Accountants Academy opgericht. We zijn door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en de beroepsvereniging Belastingadviseurs (RB) gecertificeerd voor het geven van permanente educatie (PE) plichtige opleidingen.

Dankzij onze Van Braak Accountants Academy blijf je je ontwikkelen. Dat is met de continu veranderende wet- en regelgeving ook nodig. Professionele - maar ook persoonlijke! - ontwikkeling is bij ons ontzettend belangrijk. Zo kun je je klanten optimaal bijstaan.

De afgelopen jaren zijn we hard gegroeid. Deze groei is volledig autonoom; door een grote en groeiende portefeuille van tevreden klanten, breiden we door behaalde successen steeds verder uit. Successen die we behalen dankzij ons ongewone ondernemerschap: we zien constant kansen voor ondernemers om te besparen.

Door deze groei, breiden we uit en zoeken we  nieuwe collega's. Schuif aan in één van onze ruime kantoren en proef de informele werksfeer. Onze kantoren bevinden zich op mooie locaties met voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Veel MKB bedrijven uit de regio en omgeving mogen we tot onze klanten rekenen.

VBWA Accountants & Adviseurs is de netwerkorganisatie van Van Braak Accountants die zich richt op de werkzaamheden waarvoor een WTA vergunning vereist is te weten: de wettelijke controles, vrijwillige controles, subsidiecontroles, overige assurance opdrachten en beoordelingswerkzaamheden. VBWA beschikt over een AFM vergunning voor het uitoefenen van wettelijke controles. Onze aanpak is als goed getoetst door de NBA/AFM. Het klantenpakket is divers en bestaat uit zowel regionale als nationale bedrijven van diverse omvang binnen meerdere marktsegmenten.

Solliciteer direct

Groei je met ons mee? Solliciteer direct voor de functie (beginnend) Assistent-Accountant controle

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures