Terug naar overzicht
 • Dienstverband

  Fulltime

 • Opleidingsniveau

  HBO

 • Plaats

  Drachten

 • Gepubliceerd op

Wil je direct verantwoordelijk zijn voor je eigen klantenportefeuille en écht het verschil maken voor je klanten? Heb je ervaring in de accountancy en ben je klaar voor de volgende stap? Zet die stap bij Van Braak Accountants en groei met ons mee. Bekijk hier de functie en onze uitstekende arbeidsvoorwaarden. 

Dit ga je doen

Alles wat je in deze functie doet, staat in het teken van de jaarrekening van de klant en is gericht op het best mogelijke advies. Veelal fiscaal gericht. Je wordt direct verantwoordelijk voor je eigen klantenportefeuille. Je bent verantwoordelijk voor het controleren van administraties, het samenstellen van jaarrekeningen en fiscale aangiftes (samen met de assistent-accountants). Daarnaast signaleer je adviesmogelijkheden, zie je kansen en inventieve oplossingen. Ook adviseer je klanten over een breed scala aan complexere, bedrijfseconomische en fiscale vraagstukken. Proactief adviseren is een belangrijke kerntaak, waarvoor je een goede dosis ondernemerschap nodig hebt.

Binnen Van Braak Accountants kun je voor jouw klantenportefeuille echt het verschil maken. Wij zijn geen adviseurs langs de zijlijn, maar ondernemers die ervaring en visie meebrengen. Help ons mee het verschil te maken voor ondernemers.

Concreet hebben we het over de volgende werkzaamheden:

 • Zelfstandig voeren en begeleiden van complexe financiële administraties
 • Samenstellen van jaarstukken en andere financiële verslagen
 • Verzorgen van complexere fiscale aangiftes
 • Begeleiden en aansturen assistent-accountants
 • Voorbereiden en uitwerken van adviezen
 • Commercieel en adviserend klantcontact onderhouden
 • Het gezicht zijn voor jouw eigen klantenportefeuille

​We dagen je uit: bij Van Braak Accountant gaan we nooit voor het standaard advies. Binnen het wettelijk speelveld halen we het onderste uit de kan, zodat de klant het beste maatwerk advies krijgt. Want: "Ongewone dingen doen we gewoon en gewone dingen doen we ongewoon goed."

Dit breng je mee

Klinkt dit als jouw volgende uitdaging? We horen graag iets van je als je aan onderstaande wensen voldoet: 

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding HBO Accountancy (AC), Bedrijfseconomie (BE) of SPD, een (bijna) afgeronde praktijkopleiding AA is een pre
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als assistent-accountant bij een accountantsorganisatie
 • Je beschikt over een meer dan gewone fiscale interesse, ervaring met fiscale aangiften VpB en IB is een pre
 • Je bent nauwkeurig, analytisch, communicatief, klantgericht en ondernemend
 • Je bent gedreven, leergiering en bereid tot het volgen van opleidingen
 • Je wilt doorgroeien naar de functie van Relatiebeheerder

Dit krijg je van ons

Van Braak Accountants is een groeiende organisatie, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die meegroeien met jouw ontwikkeling. 

Wanneer we beide overtuigd zijn van de klik, dan gaan we wat ons betreft snel vast dienstverband aan. Commitment; daar houden we van! 

Omdat de wereld waarin wij werken constant in verandering is, is het belangrijk dat wij ons blijven ontwikkelen. Zowel op vakinhoudelijk als op persoonlijk gebied. Wij geloven dat de individuele expertise en vaardigheden het beste tot hun recht komen wanneer teams écht samenwerken. Samen kom je verder en bereik je de beste resultaten. 

Over Van Braak Accountants

Van Braak Accountants is een middelgrote accountantsorganisatie met ruim 200 enthousiaste, hoogopgeleide en gemotiveerde medewerkers met een op resultaat gerichte instelling, stijl en teamspirit. Bovenop de goede basisopleiding (veelal HBO of academisch) besteden wij veel aandacht aan permanente educatie en vaktechnische ontwikkeling. Hiervoor hebben we onze eigen Van Braak Accountants Academy opgericht. We zijn door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en de beroepsvereniging Belastingadviseurs (RB) gecertificeerd voor het geven van permanente educatie (PE) plichtige opleidingen.

Dankzij onze Van Braak Accountants Academy blijf je je ontwikkelen. Dat is met de continu veranderende wet- en regelgeving ook nodig. Professionele - maar ook persoonlijke! - ontwikkeling is bij ons ontzettend belangrijk. Zo kun je je klanten optimaal bijstaan.

De afgelopen jaren zijn we hard gegroeid. Deze groei is volledig autonoom; door een grote en groeiende portefeuille van tevreden klanten, breiden we door behaalde successen steeds verder uit. Successen die we behalen dankzij ons ongewone ondernemerschap: we zien constant kansen voor ondernemers om te besparen.

Door deze groei, breiden we uit en zoeken we  nieuwe collega's. Schuif aan in één van onze ruime kantoren en proef de informele werksfeer. Onze kantoren bevinden zich op mooie locaties met voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Veel MKB bedrijven uit de regio en omgeving mogen we tot onze klanten rekenen.

Solliciteer direct

Groei je met ons mee? Solliciteer direct voor de functie Senior Assistent-Accountant!

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures