Van Braak Accountants helpt ondernemers al 45 jaar om succesvol te groeien. Zoals het verhaal van veel startende ondernemingen, begint de geschiedenis van Van Braak Accountants op een zolderkamer. Directeur en oprichter Hennie van Braak startte in 1979 als boekhouder en adviseur van ondernemers met niet veel meer dan een bureau, een stoel en dat kamertje op zolder.

Maar zijn werkwijze bleek snel uniek; niet zozeer de jaarrekening was het eindproduct, het ging veel meer om advies. Om juist die paden te volgen die ervoor zorgde dat ondernemers geld bespaarden op belasting, risico’s werden ingedekt en alle belangrijke stukken en zaken werden geregeld. Met verdieping in vakstudie en veranderende wet- en regelgeving, zocht hij naar inventieve ideeën en slimme oplossingen die écht verschil konden maken. Toen al, maar nu nog steeds een ongewone, maar unieke manier van werken die ten grondslag ligt aan de missie en visie die Van Braak Accountants nog steeds uitdraagt.

Een snelgroeiende klantenkring deed Hennie van Braak in 1981 verhuizen naar een andere woning met kantoor aan huis. Het eerste personeel werd aangenomen. Al gauw bleek echter ook dit kantoor te klein, waarna in 1984 een kantoorpand aan de Accustraat in Veenendaal werd gerealiseerd.

De groei die bleef aanhouden, was volledig autonoom. Het succesverhaal en de vrijmoedige aanpak van Van Braak werden doorverteld en nieuwe klanten bleven komen. Er werd een nieuw kantoor gebouwd, ditmaal aan de Smalle Zijde in Veenendaal. Maar nog voor de verhuizing bleek ook dat kantoor niet meer groot genoeg te zijn. De Accustraat werd aangehouden, de Smalle Zijde kwam erbij en niet veel later zochten we uitbreiding in noodkantoren op het parkeerterrein om voldoende bureaus kwijt te kunnen voor de groeiende groep met collega’s.

Van zolderkamer naar 10 vestigingen

De aanhoudende groei in de jaren ’90 legde de basis voor het Van Braak Accountants van nu. In 1993 startte Hennie van Braak een vestiging in de Betuwe, Tiel. Al snel mochten we ook daar ondernemers uit de wijde omgeving tot onze klanten rekenen. Deze wijde omgeving zorgde voor kansen om wederom een nieuwe vestiging te openen in een nieuwe plaats en zodoende dichtbij de klant te zijn. In de opvolgende jaren tot aan nu openden we zo de vestigingen Scherpenzeel (1994), Veenendaal (1998), Helmond (2022), Holten (2000), Marum (2000), Texel (2001), Drachten (2010), Zuidbroek (2011), Vught (2013). Sinds 1998 is Veenendaal weer het centrale hoofdkantoor van Van Braak Accountants.

Vandaag

Vanuit deze 10 vestigingen bedienen we iedere dag weer met volle enthousiasme onze klanten. Uiteraard ondersteunen we ze met administratieve dienstverlening, het opstellen van tussentijdse cijfers, prognoses en de jaarrekening, (verplichte) accountantscontrole en salarisadministratie. Maar bovenal helpen we nog altijd, iedere dag weer, ondernemers met ongewone, inventieve oplossingen en fiscaal advies waarmee Hennie van Braak 45 jaar geleden de grondslag legde. De kenmerkende manier van werken van Hennie van Braak is met ons meegegroeid en geëvolueerd tot een effectieve aanpak die doel treft; wars van een standaard benadering vinden we altijd manieren waarmee onze klanten kunnen groeien. Wij noemen dat: ongewoon ondernemen.

Ongewoon; ook voor onze mensen

Wanneer je Hennie van Braak vraagt wat werken bij Van Braak Accountants uniek maakt, zul je steevast horen: “Bij ons krijg je geen paraplu!”. En dit dekt eigenlijk ook geheel de lading van wie en wat we zijn. Wij zijn ongewoon; niet alleen in ons vak, maar zeker ook als werkgever. Veel kantoren hebben mooie wervingscampagnes en talloze beloften voor jouw toekomst. Met prachtige stands en de meest leuke gadgets zul je ze tegenkomen bij kennismakingsdagen. Bij ons krijg je geen paraplu of te gekke gadget. Wij investeren veel liever in jou!

We investeren in kennis en opleiding. Daarnaast zetten we al onze collega’s in over de gehele breedte van het vak. Werkzaamheden zijn bij ons niet gescheiden in afdelingen; je werkt vanaf dag één van A tot Z aan je eigen klantenportefeuille. Uiteraard doe je dit met je team, want samen zijn we sterk.

Bij Van Braak Accountants leer je veel meer dan alleen het ‘administratieve vak’. We leren je adviseren, het zoeken naar inventieve oplossingen in wet- en regelgeving en het maken van maatwerkadvies voor iedere ondernemer.

Ben jij net zo ongewoon als wij? We komen heel graag met je in contact.

Terug naar overzicht