Terug naar overzicht
 • Opleidingsniveau

  HBO

 • Plaats

  Scherpenzeel

 • Gepubliceerd op

Ligt jouw ambitie binnen de accountancy en ben je op zoek naar een nieuwe, uitdagende werkomgeving? Is de rol van adviseur jou op het lijf geschreven en krijg jij energie van het uitzoeken van fiscale zaken voor een maatwerk advies voor jouw klant? En vind je het leuk deze werkzaamheden te combineren met het perfect verzorgen van de administratie en het samenstellen van de jaarrekening voor jouw eigen klantenportefeuille? Wij zoeken een gedreven en ambitieuze nieuwe collega, die denkt in oplossingen en oog heeft voor zowel geheel als detail. Dus; zoek je nèt wat meer uitdaging en wil je je ontwikkelen in de rol van adviseur en fiscale advisering? Dan zoeken wij jou!

Dit ga je doen

De werkzaamheden die je uitvoert staan allemaal in het teken van de jaarrekening van de klant en het best mogelijke advies; veelal fiscaal gericht. Vanaf de administratie tot en met het samenstellen van de jaarrekening ben jij verantwoordelijk voor het hele proces. Dankzij de ervaring die je inmiddels hebt opgedaan pak je ook de complexe zaken zelfstandig zaken op en is de behoefte aan dagelijks overleg met de Relatiebeheerder gebaseerd op efficiënt werken. Je cijfermatige kennis en analytisch vermogen gebruik je volop zodat je de cijfers goed en slim interpreteert. Je signaleert kansen en behoeften bij klanten en werkt op basis daarvan adviezen uit. Je krijgt energie van klantcontact en kunt zelfstandig de klantenportefeuille bedienen.

Jouw taken zijn onder andere: 

 • Zelfstandig voeren, begeleiden en controleren van financiële administraties.
 • Samenstellen en afsluiten van jaarrekeningen. 
 • Verzorgen van complexe fiscale aangiftes
 • Voorbereiden en uitwerken van adviezen
 • Commerciële klantcontacten
 • Begeleiding Assistent-Accountants

We dagen je uit want we gaan niet voor het standaard advies. Binnen het wettelijk speelveld halen we het onderste uit de kan zodat de klant het beste maatwerk advies krijgt. Want: "Ongewone dingen doen we gewoon en gewone dingen doen we ongewoon goed."

Dit breng je mee

We zoeken in een nieuwe collega iemand met het navolgende profiel: 

 • Afgeronde opleiding HBO Accountancy (AC), Bedrijfseconomie (BE) of SPD. 
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als Assistent-Accountant bij een accountantsorganisatie.
 • Meer dan gewone fiscale interesse (ervaring met fiscale aangiften VpB en IB is een pre).
 • Nauwkeurig, analytisch, communicatief en klantgericht. 
 • Binnen ons team werk je zelfstandig.
 • Gedreven, leergierig en bereid tot het volgen van opleidingen.
 • Je wilt doorgroeien naar de functie Relatiebeheerder (pre).

Dit krijg je van ons

Van Braak Accountants is een groeiende organisatie, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die meegroeien met jouw ontwikkeling. 

Wanneer we beide overtuigd zijn van de klik, dan gaan we wat ons betreft snel vast dienstverband aan. Commitment; daar houden we van! 

Omdat de wereld waarin wij werken constant in verandering is, is het belangrijk dat wij ons blijven ontwikkelen. Zowel op vakinhoudelijk als op persoonlijk gebied. Wij geloven dat de individuele expertise en vaardigheden het beste tot hun recht komen wanneer teams écht samenwerken. Samen kom je verder en bereik je de beste resultaten. 

Over Van Braak Accountants

Van Braak Accountants is een zelfstandig en groeiend advieskantoor waar een enthousiast team van accountants, belastingadviseurs en medewerkers hecht samenwerkt ten behoeve van onze cliënten. Wij doen dit vanuit onze vestigingen in DrachtenMarumHoltenScherpenzeelTielTexelVeenendaalVughtZuidbroekSchalkhaar en Emmen.

Onze organisatie telt ruim 200 enthousiaste, hoogopgeleide en gemotiveerde medewerkers met een op resultaat gerichte instelling, stijl en teamspirit. Naast een goede basisopleiding (veelal HBO of academisch) besteden wij veel aandacht aan permanente educatie en vaktechnische ontwikkeling. Wij hebben onze eigen Van Braak Accountants Academy en zijn door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en de beroepsvereniging Register Belastingadviseurs (RB) gecertificeerd voor het geven van permanente educatie (PE) plichtige opleidingen.

De Van Braak Accountants Academy biedt onze medewerkers steeds weer nieuwe mogelijkheden en uitdagingen om zich te blijven ontwikkelen. De veranderende wet- en regelgeving volgen wij uiteraard op de voet, zodat wij onze cliënten adequaat kunnen adviseren. De Van Braak Accountants-Academy is onmisbaar bij de persoonlijke ontwikkeling en carrière van onze medewerkers; vrijwel alle cursussen en trainingen zijn PE-gecertificeerd voor de diverse beroepsorganisaties.

Solliciteer direct

Groei je met ons mee? Solliciteer direct voor de functie Assistent-Accountant!

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures